made4mini

Hvorfor skal man egentlig vælge økologisk tøj til børnene?

Mange har måske svært ved at se hvad det lige præcis er, der gør at det er så vigtigt at vælge økologisk tøj frem for konventionelt tøj. Økologisk tøj er generelt lidt dyrere end meget andet tøj, det kan være lidt sværere at få fat i og hvis man ikke er helt klar over hvad fordelene ved det er, så er man måske ikke villig til at gøre den ekstra indsats og betale de ekstra penge. Her vil vi forsøge at give dig lidt information om hvad det er, der gør den store forskel.

God samvittighed

Med økologisk tøj kan du have helt igennem god samvittighed. Tøjet er ikke bare et godt valg for dit barn, men også for miljøet, og dermed dit barns fremtid.

Konventionelt tøj bliver gang på gang testet positivt for allergifremkaldende, kræftfremkaldende og hormonforstyrrende kemiske stoffer. Det er netop disse kemikalier, som du undgår med økologisk tøj. Børn er generelt mere modtagelige end voksne, også når det kommer til kemikalier. Derfor udvikler børn f.eks. lettere eksem ved kontakt med sådanne kemikalier.

Økologisk tøj er bæredygtigt hele vejen – lige fra avl til produktion og helt til bortskaffelsen, når tøjet er slidt op. Desuden kræver avl af økologisk bomuld mere arbejde end andet bomuld, hvilket er en fordel i lande hvor der er mangel på arbejde, hvor flere mennesker altså kan få arbejde, end ved produktionen af normalt bomuld.

Dette tøj indeholder ikke forurenende stoffer, som kan skade miljøet, eller kemi som kan skade dit barn. Økologisk tøj er derfor et godt skridt på vejen, hvis du ønsker at sikre dit barn en god fremtid.

Kvalitetssikring

Også når det kommer til selve kvaliteten af tøjet, stilles der flere krav til økologisk tøj end konventionelt tøj. Der er specifikke krav til hvor meget tøjet må krybe i vask. Desuden må økologisk tøj heller ikke strækkes i facon inden det sælges, hvilket konventionelt tøj gerne må. Disse to krav gør, at økologisk tøj ikke vil blive ødelagt af en vask eller to, hvilket godt kan være tilfældet med andet tøj.

Et godt råd til dig der ønsker at starte med økologisk tøj

Hvis du ikke kan overskue at udskifte hele barnets garderobe med økologisk tøj, så kan du starte med en lille del af garderoben. Det vil gøre en stor forskel for både dit barn og miljøet, hvis du f.eks. sørger for at undertøj og nattøj er økologisk – det er de inderste dele, og derfor også de dele som kommer tættest på barnets hud.

Vi håber du har fået en lidt bedre fornemmelse af, hvorfor det er så vigtigt at vælge økologisk tøj til dit barn. Du kan se et stort udvalg af økologisk børnetøj og legetøj i vores webshop.

translation missing: da.blogs.article_item.leave_a_comment